Om Vänner

This post is going to be entirely in Swedish.. I wrote something on my dagbok (daybook – diary) for school assignment today and here is the result… Please use the google translate if you want to know what the post is all about.. ^__^

* * * *

Hur Många Vänner Kan En Man Ha?

Enligt en teori som kallas Dunbar Nummer, kan vi ha en övre gräns för hur många människor vi kan upprätthålla relationer med – runt 100 – 230 personer. Som teorin säger, våra hjärnor kan inte klarat mer.

För mig, kan jag inte ha så mycket vänner. Det finns facebook och twitter naturligtvis, men fortfarande inte jag kan upprätthålla kontakt alls. Bara med människor som stod mig nära innan. Min vän sa till mig länge sedan att vi måste ha många vänner för att det kan bli enkelt om vi behöver deras hjälp, till exemple för att sälja något som vi har gjort eller för att hjälpa oss hitta jobb. Men jag kan inte hitta vänner bara för det. För mig kändes det bara inte ärligt. Jag tycker alltid att kvalitet är bättre än kvantitet.

Jag känner alltid förvånad med människor som har många vänner överallt. Hur kan de upprätthålla relationer med varje personer? Men kanske blev det något att göra med mina egenskaper som är blyg och tyst, så det är svart för mig att ha nya vänner.

Sociala nätverk som Facebook eller Twitter kan hjälpa dig hålla kontakten med vänner från gymnasium och kanske hjälpa dig också att hitta nya vänner. Men att bli god vän behöver mycket arbete också.

Mina bästa vänner är bara tre (3) personer. Jag känner dem från 15 år sedan när vi fortfarande i högstadiet. Innan hade jag mer goda vänner men efter en tid bara fyra (4) av oss stännade nära och blev bästa vänner. Jag saknar de så mycket, speciellt eftersom en av de just hade en baby och de tog bilder tillsammans. Jag vill vara där också.

* * * *

More about Bébé

An Indonesian who currently living in Helsingborg, Sweden. A wife and a mom of two cute baby girls. A gadget-freak, manga lover and k-pop listener. Has a passion for photography. Love traveling and cooking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *